Bij onze vestiging in Wanroij kunt u terecht met uw bouw-, sloop- en puin en houtafval. Tijdens onze openingstijden bent u van harte welkom om uw afval tegen een gunstige tarief in te leveren!
Bij het betreden van onze locatie wordt uw aanhanger / kipper of vrachtwagen gewogen om het netto gewicht te bepalen. Wij zijn er voor particulier, bedrijf en overheid. Wouters Wanroij beschikt over een ruime milieuvergunning waarin wij vele afvalstromen mogen bewerken en verwerken.

Hout Recycling

Wij verwerken houtafval tot grondstof voor de spaanplaatindustrie of als duurzame brandstof. Van schoon hout maken wij een duurzaam eindproduct. Uitstekend geschikt om duurzame energie op te wekken in duurzame houtsnipperkachels en installaties voor de industrie en agrarische sector. Met zo’n installatie bespaart de gebruiker op jaarbasis meer dan 50% van zijn energiekosten!

Bij ons kunt u terecht voor het storten van het afvalhout tegen scherpe tarieven. Wij beschikken over een groot klantenbestand waarvan we dagelijks afvalhout ontvangen of waaraan we dagelijks leveren. In onze overdekte hal zit onze volledige houtrecycling. Met de installatie produceren we 35.000 ton houtsnippers per jaar. De installatie bestaat uit een voorbreker, ontijzeringsbanden, non-ferro scheiders en een na-breker. Het product wat er dan uitkomt, wordt middels een grote trommelzeef in 3 fracties gezeefd. Deze installatie is volledig elektrisch en milieuvriendelijk.

Het afvalhout wat wij ontvangen is afvalhout dat al vele jaren dienst heeft gehad. Het is dus geen groenhout wat vrijkomt door bijvoorbeeld het kappen van bomen.

Heeft u afvalhout of zoekt u grondstof voor duurzame energie?
Neem contact op met Wouters Wanroij.

NTA-8080
Op 9 maart 2023 hebben wij het certificaat van de Better Biomass- NTA-8080 –mogen ontvangen. Better Biomass is een internationaal certificatiesysteem voor vaste, vloeibare en gasvormige biomassa. Het Better Biomass-certificaat wordt gebruikt om de duurzaamheid van biomassa voor energie, brandstoffen en bio-based producten aan te tonen.
De criteria bevatten belangrijke waarden voor natuur, milieu en maatschappij (People, Planet, Profit).Met het Better Biomass certificaat toont Wouters Wanroij aan dat de houtsnippers die zij produceren en verwerken voldoen aan de gevestigde internationale duurzaamheidscriteria.
Op deze manier dragen wij nog meer bij aan duurzaam recyclen!

Kwaliteit - Waterschap Aa en Maas

Beton Recycling

Wouters Wanroij beschikt over een vaste breek installatie die gespecialiseerd is in het breken van betonpuin. Betonpuin is een hoogwaardige circulaire grondstof. Aangezien het verkrijgen van vergunningen rondom grindwinning haast niet meer mogelijk is, is er een noodzaak voor een alternatieve oplossing. Beton is een samenstelling van water, zand, grind en cement. Omdat beton een enorme levensduur heeft is het hergebruiken van beton een goede optie. Het betonpuin wordt in de vaste breekinstallatie gebroken tot betongranulaten in verschillende maten. Het granulaat wordt daarna gewassen om er zeker van te zijn dat er geen ander afval tussen zit. Deze betongranulaten gaan terug naar de betonindustrie en zijn een perfecte vervanger voor het grind. Om betonpuin te ontvangen hanteren wij een acceptatiebeleid om zo de kwaltiet van het granulaat te waarborgen.

Puin Recycling

Naast betonpuin ontvangen wij ook gemengd puin. Dit is een mix van verschillende steenachtige materialen en beton. De gemengde puin wordt gebroken tot een menggranulaat die zeer geschikt is  als fundering. Het menggranulaat kan verwerkt worden voor erfverharding, wegenbouw, tijdelijke verharding of funderingslagen.

 

BRL2506
Wij beschikken over het certificaat BRL 2506. BRL 2506 beschrijft de werkwijze voor het toepassen van recyclinggranulaat in beton, wegenbouw, grondbouw en werken.
Recyclinggranulaat ontstaat bij de bewerking van steenachtige afvalstoffen in een bewerkingsinstallatie (puinbreker). De bewerking bestaat in het algemeen uit breken en zeven van het materiaal.
Het betongranulaat wordt daarna gewassen om er zeker van te zijn dat er geen ander afval tussen zit. Deze betongranulaten gaan terug naar de betonindustrie en zijn een perfecte vervanger voor het grind.

Wat is het onderscheid tussen het KOMO-beeldmerk en het KOMO-woordmerk? -  Komo

Vaste Breker Wanroij

Grondbank

Met onze brede milieuvergunning mogen wij ook diverse grondsoorten innemen en bewerken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan grond die verontreinigd is met asbest. Deze grond wordt door middel van zeven en handpicking gereinigd. Nadat de grond gereinigd is wordt deze opnieuw gekeurd en toegepast.

Contactgegevens

Molenveld 9
5446 BL Wanroij
Tel: 0413-273972
Mob: 06-53450474
Email: info@woutersodiliapeel.nl
KvK: 60112158
Route

Openingstijden

Maandag
07:00 - 17:00
Dinsdag
07:00 - 17:00
Woensdag
07:00 - 17:00
Donderdag
07:00 - 17:00
Vrijdag
07:00 - 17:00
Zaterdag
08:00 - 12:30
Zondag
Gesloten