Wouters Odiliapeel B.V. houdt zich bezig met o.a. recycling – sloopwerkengrondverzet en meer.

Wij bestaan ruim 31 jaar en we hebben in deze jaren een mooie naam opgebouwd. Wij beschikken over veel expertise in het grondverzet, sloopwerken en recycling. Daarnaast beschikken wij over diverse certificaten en werken wij volgens KOMO-gecertificeerde richtlijnen. Naast Wouters Odiliapeel B.V. zijn wij ook trotse eigenaren van Wouters Wanroij B.V. en Asbestinventarisatie Odiliapeel B.V.

Wij bieden buitenom recycling, sloopwerken en grondverzet nog meer diensten aan. Zo zijn wij dagelijks bezig met het maken van asbestinventarisatierapporten en voeren we ook werkzaamheden uit zoals mobiel puin breken, bodembemaling, asbest saneren en betonzagen.

Het onderdeel hout- en puinrecycling is voor ons een belangrijke tak van de werkzaamheden. Wij beschikken wij over een meerdere breekinstallaties met een naazeef.
De capaciteit van de mobiele puin breekinstallatie bedraagt ongeveer 2.500 ton per dag en de capaciteit van de hout breekinstallatie bedraagt ongeveer 35.000 ton per jaar.

Wouters Odiliapeel B.V. heeft een 15tal fulltime ervaren medewerkers in dienst die dagelijks met veel inzet het werk uitvoeren.

VCA
Wij zijn een VCA* bedrijf. Met een VCA-certificaat laten wij zien dat wij veilig en gezond werken erg belangrijk vinden. VCA is een norm voor de evaluatie en certificatie van veiligheids- en arbozorgsystemen. Wouters Odiliapeel BV beschikt over een VCA certificaat met 1 ster. Dit niveau heeft betrekking op uitvoerende zaken als de directe beheersing van veiligheids-, gezondheids- en milieuactiviteiten op de werkvloer.

VCA-gecertificeerd | Veilig werken | ddreklame

NTA-8080
Op 9 maart 2023 hebben wij het certificaat van de Better Biomass- NTA-8080 –mogen ontvangen. Better Biomass is een internationaal certificatiesysteem voor vaste, vloeibare en gasvormige biomassa. Het Better Biomass-certificaat wordt gebruikt om de duurzaamheid van biomassa voor energie, brandstoffen en bio-based producten aan te tonen.
De criteria bevatten belangrijke waarden voor natuur, milieu en maatschappij (People, Planet, Profit).Met het Better Biomass certificaat toont Wouters Wanroij aan dat de houtsnippers die zij produceren en verwerken voldoen aan de gevestigde internationale duurzaamheidscriteria.
Op deze manier dragen wij nog meer bij aan duurzaam recyclen!

Kwaliteit - Waterschap Aa en Maas

BRL2506
Wij beschikken over het certificaat BRL 2506. BRL 2506 beschrijft de werkwijze voor het toepassen van recyclinggranulaat in beton, wegenbouw, grondbouw en werken.
Recyclinggranulaat ontstaat bij de bewerking van steenachtige afvalstoffen in een bewerkingsinstallatie (puinbreker). De bewerking bestaat in het algemeen uit breken en zeven van het materiaal.
Het betongranulaat wordt daarna gewassen om er zeker van te zijn dat er geen ander afval tussen zit. Deze betongranulaten gaan terug naar de betonindustrie en zijn een perfecte vervanger voor het grind.

Wat is het onderscheid tussen het KOMO-beeldmerk en het KOMO-woordmerk? - Komo

BRL SVMS-007
Wij beschikken over de BRL SVMS-007. De BRL SVMS-007 is dé certificatieregeling voor professionele sloopaannemers. Zorgvuldige werkvoorbereiding en een veilige en milieukundig verantwoorde uitvoering staan centraal. Om in bezit te zijn van de BRL SVMS-007 dien je aan de beoordelingsrichtlijn Veilig en Milieukundig slopen te voldoen.

BRL SVMS 007