Normec asbestinventarisatie

Asbestinventarisatie Odiliapeel B.V. is een gecertificeerd asbestinventarisatiebureau, wat betekent dat wij asbestinventarisaties mogen uitvoeren. Een asbestinventarisatie is in Nederland verplicht voorafgaand aan sloop- of renovatiewerkzaamheden in gebouwen van vóór 1994.

Naast de verplichte situaties voeren wij de inventarisaties ook uit vanwege gezondheidsrisico’s, juridische vragen of financiële redenen. Wat de reden ook is als wij een inventarisatie uitvoeren, krijgt u een asbestinventarisatierapport die geschikt is voor het aanvragen van een sloopmelding bij de gemeente.

Wilt u een asbestinventarisatie laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie over asbestinventarisatie:

Bij een asbestinventarisatie brengen we alle asbesthoudende materialen en toepassingen in een gebouw in kaart. Dat doen we door bouwtekeningen te bekijken en – indien mogelijk – te praten met gebruikers. Vervolgens laten we een Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA) de asbest opsporen en bemonsteren.

De monsters worden in een onafhankelijk laboratorium analyseren. Deze analyse wordt gebruikt om een rapportage op te stellen en classificatie volgens de SMA-rt database aan het object te ‘hangen’. De classificatie bepaalt het risico voor het asbestverwijderingsbedrijf en geeft aan welke veiligheidsvoorschriften gehanteerd moeten worden.

Vervolgens kiest de klant een asbestverwijderaar. Uiteraard kunnen wij daar ook in bemiddelen.

 

 

Wilt u meer weten over Asbestinventarisatie?

Neem dan direct contact met ons op